Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogy lehetsz a tisztaság királynője?

2010.09.28

Szeretnéd tudni, hogyan szedheted ki a rágógumit a kedvenc dolgozós szoknyádból? Hogyan szedhető ki a vörösbor a szőnyegből? Környezetbarát és nem utolsósorban olcsó tippek a lakás és környezetünk tisztán tartásához.

Ahhoz, hogy egy gyertya sokáig égjen, használat előtt néhány órára tegyük hűtőbe! Ha a gyertyatartóba olyan gyertyát szeretnénk beleállítani, ami nem passzol, a végét tartsuk forró víz alá 1-2 percen át. Így a gyertya vége megpuhul, és formára igazíthatjuk.

Hogy ne párásodjon be a fürdőszobatükör, tegyünk egy kis folyékony mosóport egy száraz ruhára, és töröljük át a tükröt.

A nyakláncra misztikus módon gordiuszi csomók kerültek? Két tű segítségével könnyen ki tudjuk bogozni, ha hintőport szórunk a láncra.

A televízió képernyője vagy bármilyen sztatikus felület megtisztításához használjuk nedves rongyot.

A foltos teás- és kávéskannákat valamint a termoszokat úgy tudjuk kitakarítani, ha hideg vizet töltünk bele, és pezsgő műfogsor-sterilizáló tablettát dobunk a kannába. Hagyjuk benne egy órán át. Mielőtt használnánk a kannánkat, öblítsük át hideg vízzel.

A lakkbőr cipőket és táskákat új varázsolhatjuk újszerűvé, hogy áttöröljük egy puha, ecettel kissé benedvesített ronggyal. Így az ujjlenyomatokat eltávolíthatjuk. A lakkbőrt általában finom műanyagréteggel vonják be. Ezért ne hagyjuk, hogy érintkezzenek műanyag táskákkal, mert azok nyomot hagyhatnak rajta.

Hogy használható-e még tollal töltött párnánk, azt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a párnát átöleljük. Ha összeseik, meg vannak számlálva a napjai. A szintetikus párnát úgy teszteljük, hogy közepén összenyomjuk. Ha újra kikerekedik, akkor még nincs szükség arra, hogy újat vegyünk. A párnákat felfrissíthetjük oly módon, hogy havonta egyszer 15 percre centrifugába tesszük azokat. A szárítógép szintén jó szolgálatot tehet, a meleg ugyanis elpusztítja az atkákat.

A rozsdamentes acél munkafelületek és eszközök megtisztításához széles papírtekercseket nedvesítsünk be mosogatószerrel, töröljük át a felületeket. Második lépésben töröljük az egészet szárazra, így megóvhatjuk a felületeket attól, hogy a vízcseppek nyomot hagyjanak rajtuk. Használhatunk speciálisan acélfelületekhez gyártott tisztítószereket is. Végül 1-2 csepp babaolajat cseppentsünk egy puha törlőkendőre, és töröljük át a foltokat. A babaolaj önmagában is használható a rozsdamentes acél felületekre, a hűtőszekrény és a tűzhely tisztítására. Mikroszálas törlőruhát is használhatunk. Ezekben nincsenek vegyi anyagok, csak víz, de fényessé teszi a rozsdamentes acélból készült felületeket és eszközöket. Ugrás a teljes cikkre...

 

 

Lapajánló:

folttisztitás

bútorápolás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.